Мер Сєнкевич у штаб-квартирі НАТО в Брюсселі наголосив на необхідності поставок Україні зброї та ППО

Мер Сєнкевич у штаб-квартирі НАТО в Брюсселі наголосив на необхідності поставок Україні зброї та ППО

Минулого тижня на запрошення International Republican Institute (IRI) міський голова Олександр Сєнкевич представляв Миколаїв на щорічному Саміті із демократії Південно-Східної Європи, який проходив у Брюсселі. Про це він розповів в соцмережах.

За один день учасники саміту змогли зустрітися з представниками IRI, відвідали штаб-квартиру НАТО у Брюсселі, зустрітись із союзними державами та місією США при НАТО. Також відвідали Європарламент, де разом з іншими колегами мали можливість переглянути фільм «20 днів в Маріуполі» і зустрітися з режисером цього фільму Мстиславом Чорновим та послом України в Євросоюзі Всеволодом Ченцовим.

«В штаб-квартирі НАТО на зустрічі з представникам різних країн ми разом з моїм колегою з Тростянця Юрієм Бовою розповіли про безпекову ситуацію на півдні та сході, про те, як росія руйнує наші міста та вбиває мирних мешканців. Тож наголосили на необхідності надання Україні допомоги у вигляді систем ППО та зброї, щоб ми могли захистити людей, захистити нашу землю та повернути окуповані території», - додав мер.

Також Олександр Сєнкевич провів спеціальну дискусію із президентом International Republican Institute Даніелом Твайнінгом.

«Зокрема, я наголосив, що прозорість та підзвітність є основами, на яких буде відбуватись відновлення нашого міста. Миколаїв стане першим містом в Україні, що запустить веб-сайт, на якому можна буде відслідкувати всю інформацію про міжнародну допомогу для міста, що зробить цей процес абсолютно прозорим».

Мер подякував за запрошення на саміт та додав, що наразі очікує відповідей та конкретних дій партнерів на запити української делегації.