Відновлення Миколаївщини: як міжнародні партнери допомагають регіону?

Відновлення Миколаївщини: як міжнародні партнери допомагають регіону?

У Миколаївській області триває робота з відновлення інфраструктури. Так вже від початку 2024 року регіон уклав два меморандуми про співпрацю з міжнародними партнерами. Такою інформацією поділилась заступниця директора департаменту економічного розвитку та регіональної політики Миколаївської ОВА Анастасія Тодорова.

Про це ідеться у сюжеті телеканалу «МАРТ».

Загалом цей меморандум включає в себе чимало напрямків співпраці, серед них: сфера гуманітарної допомоги, обмін досвідом у розбудові міст, а також співпраця у сфері освіти і культури.

Ще один меморандум, який наша область підписала у поточному році був укладений з Корейською компанією Sg Corporation. Він передбачає співпрацю у сферах реконструкції та будівництва доріг у регіоні. Крім того Миколаївська ОВА виступила бенефіціаром у 5 проєктах міжнародно-технічної допомоги.

Другий проєкт реалізується у співпраці з Королівством Данія та передбачає відновлення громад і соціальної інфраструктури. Так в рамках цього планується відбудова закладів освіти області, які були пошкоджені внаслідок бойових дій. Також на Миколаївщині розпочали реалізацію Програми захисту та відновлення засобів до існування в Україні.

Тож Миколаївщина активно співпрацює з міжнародними партнерами у різних сферах. На думку Анастасії Тодорової, такі звʼязки допоможуть у відбудові регіону вже сьогодні, а тим більше після закінчення війни.