На Миколаївщині родини загиблих бійців ЗСУ за власні гроші облаштовують село

На Миколаївщині родини загиблих бійців ЗСУ за власні гроші облаштовують село

У селі Зелений Яр, що на Миколаївщині, батьки загиблих бійців Збройних сил України за власні гроші побудували капличку та допомагають розбудовувати парк. Сільрада підтримала ініціативу та допомогла з благоустроєм.

Кореспонденти Суспільного дізнавалися подробиці облаштування села.

Мати загиблого воїна Ганна Тесля каже, у селі не було ні церкви, ні каплиці. Будівництво коштувало понад сто тисяч гривень.

"Три сім’ї у нас на той момент було. Нам допомагали хлопці з села: майстри, будівельники", — говорить Ганна Тесля.

Жінка каже, узгодили з сільським головою Леонідом Мухарським місце для встановлення зони – обрали в’їзд до села.

"А потім вже Леонід Георгійович (сільський голова — ред.) сказав, що будемо робити з цього місця парк, щоб люди приходили, відпочивали та згадували наших хлопців".

Ганна розповіла, Андрій Тесля пішов до військкомату восьмого березня 2022 року, щойно йому виповнилося 27 років. А 14-го березня загинув у селі Червоне.

Мати воїна ЗСУ Тетяна Бережна розповідає, її син загинув під Лиманом, що на Донеччині.

"Почалася війна, він 26-го лютого 2022 року пішов, з самого початку. І 23-го травня він загинув", — згадує Тетяна.

Каплицю побудували навесні 2023 року. Перед тим, каже Веснянський сільський голова, місцевий фермер Сергій Лозицький, чий брат загинув, захищаючи Україну, запропонував створити на цьому місці парк та встановив гранітний пам’ятний камінь.

"Це дуже радує, що люди не стоять осторонь таких питань і підключаються. До речі, не тільки родичі загиблих воїнів, а й інші жителі громади. Це стимулює людей для того, щоб надалі, по-перше, підтримувати порядок у громаді, а по-друге, вони наглядають за такими місцями, щоб тут не було вандалізму", — зазначив Мухарський.

Сільський голова каже, восени продовжать роботи з розбудови парку.