У Миколаєві вшанували пам’ять жертв політичних репресій

У Миколаєві вшанували пам’ять жертв політичних репресій

19 травня, в третю неділю травня в Україні вшановують десятки тисяч людей, розстріляних комуністичним режимом, сотні тисяч кинутих у в’язниці й табори, на заслання чи примусове психіатричне лікування. Кількість цих мучеників в Україні досі неможливо підрахувати.

У День пам’яті жертв політичних репресій представники управління культури, національностей та релігій Миколаївської обласної військової адміністрації та управління з питань культури та охорони культурної спадщини Миколаївської міської ради поклали квіти до пам'ятника українському політичному діячу, журналісту, публіцисту В'ячеславу Чорноволу, який у радянських тюрмах та таборах провів близько 10 років.

У ці дні в закладах культури та освіти Миколаївської області також відбулись інформаційно-просвітницькі заходи, години пам'яті, презентації виставок та творів літератури, присвячених цій трагічній сторінці в історії українського народу.

Катування, розстріли невинних без суду і слідства, депортації, фільтраційні табори, масові переслідування з політичних мотивів – здавалося, що все це з падінням радянської системи назавжди залишилося в історії. Однак після вторгнення росії в Україну ідеологічні спадкоємці тоталітарних режимів у росії знову принесли ці жахіття на українську землю…

За інформацією Управління культури, національностей та релігій Миколаївської ОДА