На Миколаївщині обговорили проєкти відновлення з регіональним директором ЮНОПС

На Миколаївщині обговорили проєкти відновлення з регіональним директором ЮНОПС

У п'ятницю, 17 травня, начальник Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім провів зустріч з регіональним директором Офісу Управління ООН з обслуговування проєктів (ЮНОПС) у Європі та Центральній Азії Тімом Ларднером. У зустрічі також взяли участь заступник начальника Миколаївської ОВА Микола Марінов та позаштатний радник першого заступника начальника ОВА Дмитро Тарасенко.

ЮНОПС в Україні на постійній основі співпрацює з Миколаївською обласною військовою адміністрацією, зокрема і через партнерство у реалізації проєкту «Відновлення громад та соціальної інфраструктури: підхід на основі комплексної реабілітації мікрорайонів у місті Миколаєві», що виконується ЮНОПС та фінансується урядом Королівства Данія.

Так, під час зустрічі обговорювали хід реалізації проєкту та очікувані результати. Тім Ларднер зазначив, що одним з ключових результатів проєкту є формування безпечного та функціонального простору для початкової та середньої освіти у Миколаєві та Миколаївській області завдяки створенню укриттів.

Очільник області Віталій Кім висловив вдячність партнерам за підтримку та співпрацю. Тім Ларднер, своєю чергою, підкреслив зацікавленість ЮНОПС у подальшому зміцненні співпраці з Миколаївською областю.

Довідково. В усьому світі ЮНОПС допомагає країнам в питаннях відновлення миру та постконфліктної стабільності, надає послуги для раннього відновлення після природних катастроф, сприяє економічному розвитку на основі місцевих потенціалів, підтримує екологічну стійкість та адаптацію до зміни клімату. ЮНОПС працює більш ніж у 140 країнах-членах ООН, надає послуги з управління програмами та проєктами у будь-якій сфері, що підпадає під мандат ООН, з гуманітарними цілями та цілями розвитку.