У лікарнях Баштанщини запрацював сучасний кол-центр

У лікарнях Баштанщини запрацював сучасний кол-центр

За фінансової підтримки уряду Німеччини на базі закладів охорони здоров’я Баштанського району запрацював кол-центр з навченим персоналом та відділом сервісу і комунікації.

Так, у пʼятницю, 17 травня, у його відкритті взяли участь заступники начальника Миколаївської обласної військової адміністрації Юрій Гранатуров та Микола Марінов, позаштатний радник першого заступника начальника ОВА Дмитро Тарасенко, начальниця управління охорони здоровʼя ОВА Ірина Ткаченко, депутат Миколаївської обласної ради Віталій Гомерський, директорка проєкту GIZ «Спеціальна програма підтримки України /EU4ResilientRegions» Юлія Грубер, голова БО «100% Життя» Дмитро Шерембей.

За словами Юрія Гранатурова, в умовах війни більшість пацієнтів користуються саме віддаленим записом на прийом. Таким чином, з відкриттям кол-центру жителі району отримали дієвий та зручний алгоритм взаємодії зі своїми медичними установами. Це новий рівень обслуговування пацієнтів, який значно прискорює доступ до всіх лікарняних послуг, а відтак і одужання.

«Надання медичних послуг мешканцям нашої області, зокрема внутрішньо-переміщеним особам, які вимушені були покинути свої домівки, є одним з найважливіших завдань сьогодення. Тому, попри війну, ми продовжуємо розвивати медичні заклади, покращуємо якість обслуговування та задоволення пацієнтів. Дякую уряду Німеччини за фінансову підтримку», – додав він.

Своєю чергою Юлія Грубер повідомила, що разом із запуском кол-центру для мешканців Баштанщини офіційно запрацює оновлена рецепція поліклінічного відділення, відремонтоване хірургічне відділення, новий гінекологічний кабінет безбар'єрного доступу, новий ліфт на чотирьох поверховому корпусі та сонячна станція, яка зможе покривати до 70% власних потреб лікарні. Крім того, на потреби медичного закладу придбано медичне та немедичне обладнання.

«За дорученням уряду Німеччини GIZ комплексно допомагає розвивати медичні послуги в постраждалих населених пунктах: включно з реновацію медичних закладів, закупівлею медичного та немедичного обладнання, навчанням персоналу. Баштанщина є одним із ключових районів, який внаслідок російської агресії потребував допомоги у відновленні, а також сучасних, цифрових рішень з вдосконалення сервісу та комунікації», – наголосила директорка проєкту GIZ.

Разом з тим, як зазначив Дмитро Шерембей, окрема увага на сьогодні приділяється навчанню персоналу. Зокрема покращенню комунікативної якості фронт-офісних працівників. Серед їх головних завдань — сприяння підвищенню загальної обізнаності пацієнтів щодо отримання медичних послуг за Програмою медичних гарантій, яка регулярно розширюється.

Зазначимо, що участь у відкритті кол-центру також взяли начальник Баштанської районної військової адміністрації Владислав Дмитрів та Баштанський міський голова Олександр Береговий.