Сучасні технології для високого результату: на Миколаївщині продовжують працювати над розмінуванням земель

Сучасні технології для високого результату: на Миколаївщині продовжують працювати над розмінуванням земель

Миколаївський район - один з найбільш пошкоджених та забруднених вибухонебезпечними предметами. Голова Миколаївської обласної ради Антон Табунщик оглянув, як триває розмінування однією з організацій – сертифікованим оператором протимінної діяльності UKRAINIAN DEMINING SERVICES або «UDS». Про це повідомили в облраді.

«У рамках роботи організації передбачається обстеження сільськогосподарських земель у Миколаївському та Баштанському районах області загальною площею 899,10 га та розмінування спеціальними машинами-роботами майже 500 тисяч квадратних метрів (50 гектар). Але не менш вагомий чинник для нашої області – UDS зареєстровані на території нашої області та сплачують ПДФО», – наголосив Антон Табунщик.

Разом із заступником міністра економіки України Ігорем Безкаравайним очільник облради оглянув роботу розмінувальників на прикладі сільськогосподарських земель. За словами представників організації, саме ця територія має усі можливі вибухонебезпечні предмети після бойових дій. У березні компанія доставила на Миколаївщину пʼять машин механізованого розмінування Bozena 5+.

«Сучасні технології для високого результату! До того ж, для гуманітарного розмінування така техніка використовується в Україні вперше, і радий, що саме на Миколаївщині. Вона дозволяє очищувати території від протитанкових та протипіхотних мін натискної чи натяжної дії. До 2 тисяч квадратних метрів землі ця машина розміновує за одну годину. Ця машина словацького виробництва, але наразі UDS працюють над локалізацією виробництва. Дякую всім організаціям, які допомагають нашим ДСНСникам у очищені територій від російських снарядів. Це значна допомога не тільки для безпеки наших людей, а й для зміцнення економіки», – додав Антон Табунщик.