В Миколаєві урочисто відзначили День прапора. ФОТОРЕПОРТАЖ

В Миколаєві урочисто відзначили День прапора. ФОТОРЕПОРТАЖ

У середу, 23 серпня, в Миколаєві на Соборній площі урочисто відзначили День державного прапора України. Перед присутніми зі словами вітання виступили голова облдержадміністрації Олекій Савченко, голова облради Вікторія Москаленко та міський голова Олександр Сєнкевич.

«Саме в цей прапор ми загортаємо тіла загиблих наших воїнів. Саме цей прапор ми шануємо і поважаємо. Саме цей прапор є нашою спадщиною і історією. Я дякую всім, хто дочекався цього часу, щоб в мирному Миколаєві ми могли підняти прапор. Я дякую матерям, батькам, рідним — всім, хто кожного ранку, відкриваючи очі, згадує про те, що Україна веде потужну бородьбу за свою незалежність, за свою соборність, за свої цінності, за наш прапор, за наш гімн, за наш герб, за нашу Конституцію, за нашу віру», - сказав губернатор Савченко.

«В цей день — напередодні Дня незалежності — ми святкуємо День прапора. Прапор є необхідним атрибутом незалежної суверенної держави. Насправді у 1991 році ми отримали незалежність. Отримали і не цінували її. Сьогодні на сході нашої країни ми виборюємо нашу незалежність і отримаємо усвідомлення себе як незалежної суверенної держави. Наша з вами задача жити так, щоб ми були гідними тих людей, які жертвують своїм життям заради незалежного нашого з вами майбутнього. Здобути і отримати незалежність — це різні речі», - підкреслив мер Сєнкевич.

Також під час відзначання заходу на Соборну площу було винесено три великі прапори — України, Миколаївської області та міста Миколаєва. Як відбувався захід, пропонуємо переглянути у нашому фоторепортажі.

Гендиректор «Миколаївобленерго» Олег Сівак и віце-мер Мкртич Мкртчян
Гендиректор компанії «НІБУЛОН» Олексій Вадатурський
Віце-мер Євген Шевченко та керуючий справами виконкому Вадим Степаненко
Олег Крисенко, Сергій Кантор, Євген Шевченко, Олександр Береза
Мер Олександр Сєнкевич
Митрополит Миколаївський та Очаківський Питирим з депутатом міськради Кирилом Горбуровим
Губернатор Олексій Савченко у супроводі голів СБУ та Нацполіції області
Голова обласної парторганізації БПП Михайло Талпа та головний прокурор області Тарас Дунас
Кирило Горбуров та Михайло Талпа
Віце-губернатор Віталій Кіндратів та начальник управління з питань молоді та туризму Миколаївської ОДА Олександр Максименко
Мер Олександр Сєнкевич та губернатор Олексій Савченко