У Первомайську засуджено «серійного» злодія, від дій якого постраждало 13 осіб

За належного підтримання державного обвинувачення Первомайською місцевою прокуратурою  доведено провину раніше судимого за корисливі злочини 48-річного жителя м. Первомайськ у вчиненні цілого ряду майнових злочинів.

Установлено, що зловмисник вибирав громадян із життєвими труднощами та, входячи в їх довіру і маючи при цьому вільний доступ до їхнього майна, вчиняв крадіжки, заволодіння транспортними засобами.

Його злочинна діяльність тривала з грудня 2016 року до  квітня 2017 року. За весь проміжок часу від рук злочинця постраждали 13 осіб.

Його дії кваліфіковані за ч. 2 ст. 185, ч.2 ст.190 та ч.2 ст.289 КК України, тобто в таємному викраденні чужого майна (крадіжці) вчиненої повторно, заволодінні чужим майном шляхом обману та зловживання довірою (шахрайством), вчинена повторно та в незаконному заволодінні транспортним засобом, вчинене повторно.

Підозрюваному обрано запобіжний захід  у вигляді тримання під вартою. 

Завдяки чіткій позиції державного обвинувача та достатній доказовій базі провину зловмисника доведено у повному обсязі.

Первомайським міськрайонним судом підтримано принципову позицію місцевої прокуратури – чоловіка визнано винним у скоєнні злочину та призначено покарання у вигляді позбавлення волі строком на 6 років 6 місяців.

За інформацією Первомайської місцевої прокуратури