Військова топографія, підривна справа та медицина: на Миколаївщині тривають військові збори з резервістами

Резервісти, які прибули на навчальні збори в окремій десантно-штурмовій бригаді ВДВ м.Миколаєва, проходять бойове навчання у польових умовах. Наразі резервісти в складі визначених підрозділів військової частини вдосконалюють рівень індивідуальної підготовки та фахової у складі підрозділів. У програмі навчань – відновлення набутих під час проходження військової служби індивідуальних навичок та забезпечення поступового оволодіння всіма стандартами підготовки підрозділу під час дій на посадах у складі підрозділу. При цьому враховується рівень підготовки резервістів, наявність бойового досвіду,і відповідно визначаються оптимальні форми і методи навчання. Про це повыдомила прес-служба 79 бригади.

Особовий склад залучається до проведення стрільб зі стрілецької зброї та гранатометів, метання гранат, виконання вправ стрільб та водіння бойових машин. Наразі особовий склад проходить злагодження у складі підрозділів.

Із особовим складом з числа резервістів були проведені заняття із ознайомлення по заходам безпеки, які направлені на збереження життя військовослужбовців, для попередження травм і каліцтв. Новоприбулі ознайомилися із правилами поводження зі стрілецькою зброєю, боєприпасами, засобами імітації; з правилами безпеки під час роботи на бойових машинах, з паливно-мастильними матеріалами, під час виконання інженерних робіт, заняття з військово-медичної підготовки та повсякденної діяльності.

На польовому полігоні у визначеному районі обладнані навчальні місця, відповідно позначені, оснащені необхідною матеріально-технічною базою та наочністю. Резервісти поновлюють знання та відпрацьовують навички поводження зі стрілецькою зброєю, протитанковими гранатометами, переносними зенітно-ракетними комплексами, з ручними гранатами; заняття зі зв’язку та тактичної медицини, вправи з водіння штатної техніки підрозділів. Особлива увага – на заняття з військової топографії, підривної справи та медицини.

Заняття сплановані з переважанням показово-практичних дій. Вправи на навчальних місцях виконуються з наближенням до реальних умов, з урахуванням досвіду, набутого в АТО: наприклад, збирання-розбирання зброї проводиться в різних положеннях: стоячи і лежачи, на ходу; спорядження патронами автоматних магазинів - як з укупорок, так і з кишень насипом; кулеметні стрічки споряджаються як вручну, так і за допомогою машинки, у різних положеннях, з урахуванням часу. Керівники на навчальних місцях - військовослужбовці бригади - у рамках проведення занять діляться досвідом про особливості практичного бойового використання того чи іншого зразка зброї. Велика увага приділяється практичному відпрацюванню всіх елементів вправ з безпосереднім багаторазовим виконанням всіх дій і рухів на навчальних місцях з обов’язковим розбором помилок.

Вогнева підготовка включає в себе перевiрку бою та приведення штатної зброї до нормального бою, вивiрка прицільних пристроїв озброєння бойових машин, а далі – практичне виконання навчальних стрільб з різних видів стрілецької зброї та озброєння бойових машин як вдень, так і вночі.

Заняття мають на меті у стислий термін відновити та вдосконалити військові навички резервістів.

Всі заняття повністю забезпечені навчальною матеріально-технічною базою, необхідною кількістю боєприпасів та засобів імітації, проводяться максимально насичено, з дотриманням вимог заходів безпеки.

Цими днями проводяться бойові стрільби у складі обслуг, розрахунків, відділень та взводів; метання бойових гранат, заняття з практичного водіння бойової техніки.
Навчання з військовозобов’язаними резервістами першої черги триватимуть до початку жовтня.