На Миколаївщині керівицтво школи незаконно віддало в аренду земельну ділянку

Вознесенською місцевою прокуратурою виявлено факт незаконного використання земельної ділянки площею 24,2 га вартістю понад 600 тис грн.  у межах території Володимирівської сільської ради Доманівського району. 

Зазначена ділянка з 1994 року перебуває  у постійному користуванні Доманівського РНВК «Доманівська загальноосвітня школа І-111 ступенів №1 – Центр дитячої та юнацької творчості». У 2015 році керівником навчального закладу укладено договір про спільну діяльність з обробітку земельної ділянки з фізичною особою.

Як з’ясувала прокуратура, указаний договір укладено школою з метою приховання іншого правочину – договору оренди землі. Разом з тим, як постійний користувач землі, навчальний заклад не наділений повноваженнями щодо передачі її в оренду. Крім того, внаслідок незаконних дій Доманівського РНВК, орендарем фактично змінено цільове призначення землі, яка стала використовуватися у комерційних цілях для товарного сільгоспвиробництва.

Реагуючи на порушення, Вознесенська місцева прокуратура звернулась до суду з позовом в інтересах держави про визнання недійсним договору про спільну діяльність та зобов’язання громадянина повернути навчальному закладу земельну ділянку.

Розгляд позову триває.


За інформацією Вознесенської місцевої прокуратури