Лісову ділянку на березі моря в Коблевому повернуто державі

У засобах масової інформації, зверненнях юридичних та фізичних осіб постійно підіймались питання неналежного стану пляжу у с. Коблеве, хаотичного розміщення на ньому малих архітектурних споруд, забудову узбережжя об’єктами нерухомості.

З урахуванням того, що органи контролю та постійний користувач лісової ділянки - державне підприємство «Очаківське лісомисливське господарство» при наявності таких порушень бездіяли, органами прокуратури Миколаївської області вжито рішучих заходів до дострокового розірвання договору тимчасового користування лісовою ділянкою. Зазначене питання перебувало на контролі керівництва Генеральної прокуратури України.

Зокрема, сьогодні, 19 жовтня 2017 року, господарський суд Миколаївської області підтримав позицію прокуратури області, задовольнивши позов першого заступника прокурора області про дострокове розірвання договору оренди земельної ділянки державного лісового фонду площею близько 9 га вартістю майже 8 млн грн, розташованої у пляжній зоні с. Коблеве, та повернення її державі.

Так, установлено, що ПП «ААС» на підставі договору передано у користування лісову ділянку, розташовану в пляжній зоні с. Коблеве для  рекреаційних цілей – надання пляжних послуг. У порушення вимог законодавства та умов договору підприємство уклало договори про спільне користування ділянкою, що надало можливість незаконно забудувати лісову ділянку капітальними об’єктами нерухомості та оформити право власності  на них.

Крім того, вказаним підприємством у порушення умов договору не здійснювалось систематичне прибирання пляжної території та підтримання її у стані, необхідному для забезпечення рекреаційних та оздоровчих цілей.

Відтак, завдяки прокуратурі достроково припинено користування лісовою ділянкою підприємством та зобов’язано останнього повернути її ДП «Очаківське лісомисливське господарство», що забезпечить можливість подальшого використання лісової ділянки виключно для цілей, обумовлених призначенням.

Тепер слово має сказати об’єднана територіальна громада з метою того, щоб реально перетворити курортну зону с. Коблеве у гідне курортне містечко для відпочинку громадян.  

Прес-служба прокуратури Миколаївської області