Фіскальною службою Миколаївщини надано понад 130 тис. адміністративних послуг

У Центрах обслуговування платників державних податкових інспекцій Миколаївської області створено належні умови для обслуговування платників податків та громадян, які бажають отримати податкові консультації та інші адміністративні послуги, що належать до компетенції органів Державної фіскальної служби.

Так, у січні-вересні 2017 року органами ДФС у Миколаївській області надано платникам податків майже 132 тис. адміністративних послуг, у т.ч. через Центри обслуговування платників – понад 80 тис., що майже на 30 тис. більше, ніж за аналогічний період 2016 року.

Найчастіше громадяни зверталися до Центрів обслуговування платників за послугою щодо видачі картки платника податків та внесення до паспорта громадянина даних про реєстраційний номер облікової картки платника податків (майже 43 тис. осіб).

Користуються попитом послуги з видачі довідки про подану декларацію про майновий стан і доходи, надання витягу з реєстру платників єдиного податку, реєстрації книг обліку розрахункових операцій, видачі ліцензій на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами, довідки про відсутність заборгованості з платежів до бюджету тощо.

У Центрах обслуговування платників можна отримати консультації щодо заповнення заяв та декларацій, інформацію про реквізити рахунків для зарахування коштів до бюджету.

Крім того, у кожному Центрі обслуговування платників є окреме робоче місце для платників податків, обладнане відповідною оргтехнікою, підключеною до мережі Інтернет для роботи в «Електронному кабінеті платника», за допомогою якого представники бізнесу та громадяни можуть вести документообіг та сплачувати податки онлайн, що значно економить час та надає можливість уникнути черги.

Повний перелік адміністративних послуг, які надаються органами ДФС у Миколаївській області, можна переглянути на інформаційних стендах у Центрах обслуговування платників та на суб-сайті Головного управління ДФС у Миколаївській області у розділі «Діяльність», підрозділі «Адміністративні послуги» (http://mk.sfs.gov.ua/diialnist/mistsya-nadannya-administrativnih-poslu/). Для зручності платників на суб-сайті розміщено електронні форми заяв, необхідних для отримання адміністративних послуг.