Олексій Савченко зустрівся з учасниками Всеукраїнських молодіжних Ольжичевих читань

Голова Миколаївської облдержадміністрації Олексій Савченко зустрівся з учасниками Всеукраїнських молодіжних Ольжичевих читань, які вже вп’яте проходять у Миколаєві. Очільник області разом з молоддю вшанували пам'ять полеглих Героїв АТО, поклавши квіти до меморіалу «Струни пам'яті» та відвідали мистецький проект учасників АТО «Життя на нулі». Про це повідомили в ОДА.

«Ми створили меморіал. Тут імена тих хлопців, які загинули і віддали останнє, що в них було - своє життя, щоб сьогодні ми могли жити. На жаль, Миколаївщина втратила вже 155 синів», - відзначив Олексій Савченко, додавши, що саме на молоде покоління покладена відповідальність за розбудову нашої держави та розвиток.

На експозиції мистецького проекту «Життя на «нулі», творчі роботи якого створені військовими, які пройшли через АТО очільник області розповів про важливість пам’яті усіх знаменних подій, які відбуваються в Україні з 2014-го року.  «Батьківщина повинна бути у вашому серці. Ось чому ми спілкуємось українською мовою? Не тому, що ми не знаємо інших мов, а тому що спілкування рідною мовою показує те, що ми нація. Треба поважати своїх батьків, знати своє коріння, своє минуле. Треба об’єднавши зусилля будувати нашу країну. Ніколи не зраджуйте себе, свої мрії. Нічому не зраджуйте. Тільки так ви будете мати величезний скарб під назвою «життєвий досвід», - відзначив Олексій Савченко   

Наостанок голова ОДА Олексій Савченко подарував учасникам Всеукраїнських молодіжних Ольжичевих читань книгу «Воїни світла Миколаївщини», яка містить дані про миколаївців, які віддали своє життя у боротьбі за незалежність України. А учасники читань залишили на згадку очільнику області збірку своїх творчих робіт.