Технічну інвентаризацію захисних споруд проведено на 70,5% об’єктів Миколаївщини

Станом на 1 листопада з 973 захисних споруд на території Миколаївської області проведено технічну інвентаризацію 686 об’єктів, що становить 70,5% від загальної кількості. Про це стало відомо у ході засідання інвентаризаційної комісії з питань проведення технічної інвентаризації захисних споруд цивільної оборони під керівництвом заступника голови Миколаївської ОДА Валентина Гайдаржи у п’ятницю, 17 листопада, передає прес-служба ОДА.

На території Миколаївської області розташовано 973 захисні споруди, з яких 257 сховищ і 716 протирадіаційних укриттів. Серед лідерів у проведенні технічної інвентаризації відзначено Братську, Врадіївську, Березнегуватську,  Новоодеську та Арбузинську РДА, а також Южноукраїнську, Вознесенську та Миколаївську міські ради. Серед аутсайдерів проведення інвентаризації – Очаківський, Веселинівський, Снігурівський райони, де показник перевірки об’єктів не перевищує 55%.

Валентин Гайдаржи наголосив, що відсоток проведення інвентаризації був би значно вищим, якби умови чинного законодавства виконували приватні підприємства. Так, кількість об’єктів приватної власності на яких проведена техінвентаризація складає всього 38%.

Так, на даний час залишаються невирішеними питання проведення технічної інвентаризації захисних споруд на ПАТ «Чорноморський суднобудівний завод», ДП «Племрепродуктор «Степове» і ДП «Миколаївський суднобудівний завод». Про ситуацію, яка склалась на зазначених підприємствах повідомлено центральні органи управління – Міністерство промислової політики, ДК «Укроборонпром», Міністерство аграрної політики.

Незважаючи на те, що інвентаризацію захисних споруд продовжено на рік – до кінця 2018 року, Валентин Гайдаржи доручив керівникам районів вжити заходів щодо покращення стану проведення технічної інвентаризації захисних споруд найближчим часом. Про результати – інформувати управління з питань надзвичайних ситуацій Миколаївської ОДА.