За вчинення адміністративного порушення, пов’язаного з корупцією, колишнього працівника поліції притягнуто до відповідальності

17 листопада 2017 року постановою Єланецького районного суду  до   адміністративної відповідальності у вигляді штрафу у розмірі 3400 грн. притягнуто колишнього працівника поліції за порушення обмежень щодо врегулювання конфлікту інтересів.

Установлено, що в серпні поточного року вказана особа, перебуваючи на посаді спеціаліста сектору кадрового забезпечення одного з районних відділів поліції, в порушення вимог Закону України «Про запобігання корупції», не повідомила безпосереднього керівника  про конфлікт інтересів при проведенні службового розслідування за скаргою на бездіяльність слідчо-оперативної групи, до складу якої входила і близька посадовцю особа - працівник цього ж відділу поліції, провела таке розслідування, приховавши в його висновку певні факти, які мали значення для  прийняття об’єктивного рішення за скаргою.

Дії порушника кваліфіковано за ч.ч.1, 2 ст. 172-7 КУпАП.

Завдяки принциповій позиції працівників прокуратури, які приймали участь у судовому розгляді справи, вину вказаної особи у скоєнні адміністративного правопорушення, пов’язаного  корупцією, доведено у повному обсязі.

Загалом з початку року за фактами порушення вимог щодо запобігання  та врегулювання конфлікту інтересів притягнуто до адміністративної відповідальності 28 осіб .

За інформацією Вознесенської місцевої прокуратури