В ОДА відбувся семінар «Електронні послуги у сфері містобудівельної діяльності»

У четвер, 14 грудня, на базі Миколаївської облдержадміністрації Державним агентством з питань електронного урядування України, Державною архітектурно-будівельною інспекцією України за підтримки Координатора проекту ОБСЄ в Україні відбувся семінар на тему: «Електронні послуги у сфері містобудівельної діяльності».

Участь у семінарі взяли начальник відділу з питань організації надання адміністративних послуг Миколаївської облдержадміністрації Людмила Мураховська, радник голови ОДА з соціально-гуманітарних питань Євген Шевченко. Серед запрошених - представники центрів надання адміністративних послуг Миколаївської області, архітектори, представники громадськості та суб’єкти господарської діяльності.

Людмила Мураховська відзначила, що метою семінару є презентація та обговорення електронних послуг у сфері містобудівної діяльності, скористатися якими можна через офіційний веб-портал Держархбудінспекції та єдиний державний портал адміністративних послуг.

У ході семінару було зазначено, що модернізація публічних послуг та розвиток взаємодії влади, громадян і бізнесу за допомогою сучасних інформаційно-комп’ютерних технологій створює нові можливості для розвитку взаємодії та співпраці органів влади, громадян і бізнесу, високоякісного обслуговування фізичних і юридичних осіб з боку держави. А розвиток та підтримка доступних та прозорих, безпечних та зручних електронних послуг дасть змогу забезпечити покращення якості надання публічних послуг фізичним і юридичним особам, щоб електронні послуги обслуговували економіку майбутнього.

Детально про послуги у сфері містобудівної діяльності, зокрема, про реєстрацію повідомлення про початок виконання будівельних робіт, реєстрацію декларації про готовність об’єкта до експлуатації розповів присутнім начальник управління інформаційних технологій Державного агентства  з питань електронного урядування України Валерій Бакал.