Під час рейду в Інгульському районі Миколаєва рятувальники закликали громадян дотримуватися правил пожежної безпеки у побуті

Щороку в період похолодання стрімко зростає кількість пожеж у побуті. І пов’язано це з тим, що громадяни починають вмикати опалювальні прилади, обігріваючи домівки. Рятувальники наголошують на тому що, використовуючи електро та газові прилади, пічне опалення, господарям слід їх підготувати заздалегідь. Несправність та нехтування правилами пожежної безпеки може призвести до пожежі, що коштуватиме  втратою матеріальних надбань, а інколи  призвести до травмування або загибелі.

14 грудня співробітники Головного управління ДСНС України у Миколаївській області, спільно із працівником територіального центру соціального обслуговування Інгульського району м. Миколаєва, провели профілактичну роботу серед жителів приватного сектору, розташованого на вул. Миру.  До поля зору рятувальників потрапили самотні люди похилого віку.

Так, станом на 14 грудня поточного року на території Інгульського району зареєстровано 229 пожеж, яких 64 в житлі, під час яких загинуло 4 людей. Основні причини пожеж - необережне поводження з вогнем та порушення правил пожежної безпеки при експлуатації електроприладів.

Фахівці Служби порятунку розповіли господарям осель, як діяти у разі виникнення пожежі, вказали на існуючі недоліки, надали рекомендації щодо їх усунення та вручили профілактичні листівки із зазначенням екстреного номеру 101!

 

ГУ ДСНС України у Миколаївській області