Громадянам та юридичним особам Миколаївщини фахівці Держгеокадастру надали майже 120 тисяч адмінпослуг

Від початку року працівники Головного управління Держгеокадастру у Миколаївській області надали більше 119 тисяч адмінпослуг громадянами та юридичним особам. На безоплатній основі громадяни отримали більше 85 тисяч послуг.

Понад 34 тисячі послуг фахівці землевпорядної служби надали на платній основі. За ці послуги нарахована плата у сумі 2,6 мільйона гривень. Кошти спрямували до загального фонду державного бюджету.

Найчастіше громадяни звертались щодо надання відомостей з Державного земельного кадастру про земельну ділянку. Працівники Держгеокадастру опрацювали 30 тис. таких запитів, що становить 88% від загальної кількості наданих платних адмінпослуг.

Серед безоплатних адмінпослуг найбільш поширені запити щодо державної реєстрації земельної ділянки (29882), про видачу витягу з технічної документації про нормативну грошову оцінку землі (7452). Також безоплатно надано 7913 довідок з державної статистичної звітності про наявність земель та їх форму власності та висновків про погодження документації із землеустрою.