У Врадіївському районі поліцейські вилучили 18 кущів коноплі, які молодик дбайливо вирощував у спеціально відведеному місці

Правоохоронці Врадіївського відділу поліції ГУНП в Миколаївській області отримали оперативну інформацію про те, що 22-річний мешканець району за місцем свого проживання незаконно вирощує та зберігає рослини конопель.

З дозволу суду поліцейські провели санкціонований обшук у домоволодінні правопорушника. У ході слідчих заходів правоохоронці виявили господарське приміщення, спеціально відведене для вирощування наркозілля. У невеликих відрах чоловік виростив 18 кущів коноплі, за якими ретельно доглядав. Будівельну споруду молодик утеплив та обладнав спеціальним устаткуванням для підтримання необхідної температури, світла та вологості повітря. Задля якнайкращого догляду та контролю зловмисник використовував лише добірний ґрунт, добрива та вів зошит, у якому робив записи про дні поливу рослин та їх ріст.

Зі слів власника, наркорослини він вирощував задля власного вживання.

18 кущів коноплі правоохоронці вилучили та направили на дослідження до Миколаївського НДЕКЦ МВС України.

Слідчим підрозділом Врадіївського відділу поліції проводиться розслідування за кримінальним провадженням, розпочатим за ознаками ч. 1 ст. 310 КК України «Незаконний посів або вирощування снотворного маку чи конопель», що карається штрафом від ста до п'ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років.

Очікуються висновки фахівців, за результатами яких відносно правопорушника буде прийнято законне рішення про притягнення його до відповідальності.

Відділ комунікації поліції Миколаївської області