В ОДА відбулось засідання обласної тристоронньої соціально-економічної ради

У понеділок, 19 лютого, відбулось засідання обласної тристоронньої соціально-економічної ради під керівництвом радника голови ОДА Євгена Шевченка. 

На початку засідання члени ради, шляхом голосування, обрали нового голову Миколаївської обласної тристоронньої соціально-економічної ради. За пропозицією сторін соціального діалогу на 2018 рік було підтримано кандидатуру Юрія Толмачова, – голову Миколаївської обласної ради профспілок.  Згідно з регламентом, голова ради на 2018-й рік обирався саме від сторони профспілок. 

В.о. директора департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Любов Бєлкіна доповіла про  виконання у минулому році  «Угоди з регулювання соціально-економічних питань на 2017-2020 рр». Вона виокремила такі питання, як розвиток виробництва та забезпечення зайнятості населення, оплата та охорона праці, соціальний захист, задоволення духовних потреб та молодіжна політика. Голова обласної організації роботодавців «Промисловці та підприємці Миколаївщини» Сергій Сипко зазначив, що «потрібно і надалі активно розвивати ці пріоритетні напрями».

У ході наради було також було розглянуто та затверджено план роботи тристоронньої соціально-економічної ради на 2018 рік. 

Нагадаємо, що в березні минулого року було укладено Територіальну угоду з регулювання соціально-економічних питань між облдержадміністрацією, обласною організацією роботодавців «Промисловці та підприємці Миколаївщини» та  Миколаївською обласною радою профспілок. Цією угодою передбачені основні принципи проведення соціально-економічної політики в області, визначено напрями та основні завдання, стан виконання яких, знаходяться на постійному контролі сторін, що її підписали. 

Зазначимо, що Миколаївська область однією із перших в Україні розпочала роботу по укладанню Угод з соціально-економічних питань між органами виконавчої влади, представниками роботодавців і профспілок.
 
Перша угода була укладена в 1991 році. Основою Угоди є  досягнення спільних домовленостей та прийняття узгоджених рішень сторонами соціального діалогу, які представляють інтереси працівників,  роботодавців та органів виконавчої влади і органів місцевого самоврядування, з питань формування та реалізації державної соціальної та економічної політики, регулювання трудових, соціальних, економічних відносин в регіоні.  
 
Миколаївська ОДА