Гаряча лінія Олексія Савченка допомагає вирішити питання воїнів АТО

Щомісяця близько 4% усіх звернень, що надходять на "гарячу лінію" голови Миколаївської облдержадміністрації Олексія Савченка, стосуються проблем воїнів АТО. Виділення та отримання землі, пільговий проїзд та  реабілітація, соцзахист - основні питання, з якими звертаються захисники нашої країни та їхні близькі. 

Так, нещодавно на “гарячу лінію” голови ОДА Олексія Савченка зателефонувала жителька Миколаївської області  Людмила Залевська - мати учасника АТО звернулась із проханням допомогти її сину. 

Учаснику АТО Євгену Залевському 24 роки, майже три роки він служив за контрактом в ЗСУ. Нещодавно хлопець приїхав до рідного Ольшанского  у відпустку і вже дома став почуватися зле. Військовий проходив службу в Луганській області, а до лікарні потрапив  зі струсом мозку та наслідками контузії. До Миколаївського військового госпіталю оформити бійця не змогли, адже він закріплений до військової частини на Львівщині. Саме тоді мати бійця звернулася на “гарячу лінію” голови Миколаївської облдержадміністрації Олексія Савченка.

«Я звернулася на гарячу лінію, і там мені почали конкретно допомагати. Мені за три дні вирішили усі дані питання», - розповідає мати бійця. 

Зараз захисник проходить  фізичне та психологічне лікування у Миколаївському обласному клінічному госпіталі ветеранів війни. Сьогодні цей медичний заклад обслуговує не лише представників старшого покоління, адже тут лікують також і воїнів-інтернаціоналістів , і мобілізованих бійців АТО, де пацієнтам надають усю необхідну медичну допомогу. 

«Хлопці вже знають, що є такий госпіталь. Якщо, наприклад, взяти 2014-й рік, то лікування у нас проходило 7 учасників АТО, у 2015 - 121, 2016 - 320, 2017 – 437, а у 2018-му – вже 143 чоловіки», - зазначає начальник госпіталю Володимир Поточняк.

Нагадаємо, телефон гарячої лінії голови Миколаївської облдержадміністрації Олексія Савченка 0-800-502-191.