Понад двадцять тисяч адмінпослуг надали фахівці Держгеокадастру на Миколаївщині

Із цієї загальної кількості 4453 послуги фахівці землевпорядної служби надали на платній основі. За ці послуги нарахована плата у сумі 387582,16 гривень. Кошти спрямували до загального фонду державного бюджету.

Найчастіше громадяни звертались щодо надання відомостей з Державного земельного кадастру про земельну ділянку. Працівники Держгеокадастру опрацювали 4041 такий запит, що становить 90,7% від загальної кількості наданих платних адмінпослуг.

Загалом від початку року працівники Головного управління Держгеокадастру у Миколаївській області надали 22216 адмінпослуг громадянами та юридичним особам. На безоплатній основі громадяни отримали 17763 послуги.

Серед безоплатних адмінпослуг найбільш поширені запити щодо державної реєстрації земельної ділянки (5560), про видачу витягу з технічної документації про нормативну грошову оцінку землі (2962). Також безоплатно надано 850 довідок з державної статистичної звітності про наявність земель та їх форму власності та висновків про погодження документації із землеустрою.