Сторічний ювілей відзначила жителька Миколаєва

18 березня 2018 року 100-літній ювілей відзначила жителька міста Миколаєва Фіра Йосипівна Ваславська.

У понеділок, 19 березня, привітати ювілярку прийшов радник голови Миколаївської обласної державної адміністрації Євген Шевченко.

Євген Шевченко побажав Фірі Йосипівні міцного здоров’я та всіх благ. «Ця людина пройшла війну, і я вважаю, що такі люди – це гордість Миколаївщини», - відзначив він.

Вітальні слова іменниці передав також заступник голови Миколаївської ОДА Олександр Кушнір: «Пишаємось Вами як сучасником та свідком вагомих історичних подій у нашій країні. Прийміть щирі вітання зі 100-им ювілеєм та сердечні побажання доброго здоров’я і благополуччя. Висловлюємо вдячність за Ваше прекрасне життя, наповнене вірою у добро, надією на майбутнє та любов’ю до людей».

Фіра Йосипівна Ваславська (учасник війни, ветеран праці) народилася 18 березня 1918 року в місті Первомайськ Миколаївської області в родині робітників.

В 1940 році вийшла заміж за Шамеса Арона Соломоновича, разом з чоловіком пройшли всі роки Великої Вітчизняної війни. На жаль, у 1999 році чоловік помер. Фіра Ваславська народила та виховала двох синів. Все своє життя працювала бухгалтером на Чорноморському суднобудівному заводі.

Радник голови ОДА Євген Шевченко зазначив, що у місті Миколаєві всього вісім ювілярів, що мають такий поважний вік, обласна та міська влада, громадські організації всіляко допомагають та підтримують довгожителів.