Миколаївські конструктори розробили корабель для знищення підводних човнів

Миколаївські конструктори розробили корабель для знищення підводних човнів

ДП «Дослідно-проектний центр кораблебудування», яке входить до складу ДК «Укроборонпром», в рамках виставки «Зброя та безпека 2017» вперше представило новий проект малого протичовнового корабля. Про це Defense Express повідомили представники підприємства. Про це повідомляє видання Defense Express

Малий протичовновий корабель призначений для пошуку та знищення в ближній морській зоні підводних човнів як самостійно, так і в складі тактичних груп протичовнових кораблів та у взаємодії із протичовновою авіацією ВМС. Корабель має довжину - 54,2 метри, ширину – 9,2 метри та осадку – 2,7 метри. Його водотоннажність складає 465 тонн. Автономність – 15 діб. До складу екіпажу входить 36 осіб. Новий малий протичовновий корабель має максимальну швидкість не менше 27 вузлів. Дальність плавання складає 2000 миль.

 

20171012 ипцк
Корабель має потужний склад корабельної зброї та радіоелектронного озброєння. Так, відповідно до проекту на борту корабля передбачено мати ЗРК ближньої дії, 76 мм та 30 мм артилерійські установки, два кулемети калібру 12,7 мм, чотири торпедних апарати, глибинні бомби та РБУ. До складу радіотехнічних засобів корабля входять РЛС виявлення надводних та підводних цілей, багатофункціональна РЛС управління вогнем, оптико електронні системи управління стрільбою артилерійськими установками, система бойового управління, система РТО, дві гідроакустичні системи, тощо.


За даними представників підприємства ДП «Дослідно-проектний центр кораблебудування» проект малого протичовнового корабля розроблений в інтересах інозамовника.