«Мій обов'язок - піклуватись про своїх воїнів». Порошенко вручив ключі від квартир миколаївським ветеранам АТО

«Мій обов'язок - піклуватись про своїх воїнів». Порошенко вручив ключі від квартир миколаївським ветеранам АТО

Під час свого візиту до Миколаєва Петро Порошенко вручив ключі від квартир 15 родинам миколаївських ветеранів АТО.

Українські воїни одні з кращих воїнів, яких ми бачили у житті, так відгукувались про миколаївських морпіхів  американські сенатори, які приїхали разом з Петром Порошенком ознайомитись із ситуацією на фронті на передову під Широкіно напередодні Нового року. Почути це з їхніх вуст було неочікувано, зазначив український Президент.

П.П.: В цих умовах, а температура була -22, вночі, за півтора кілометра від ворога, вони так співали український гімн, вони так люблять Батьківщину, в них так горять очі, вони так пишаються званням українського морпіха, українського військовослужбовця і українського громадянина. Я дуже дякую їм, я дуже дякую ветеранам АТО, які разом з намми сьогодні тут.

Особливо відзначив Президент роботу з військовослужбовцями, яку проводить на Миколаївщині губернатор Олексій Савченко.

П.П.: Коли в жовтні я підписував указ про призначення головою обласної державної адміністрації, я сказав, що одним з перших пріоритетів має бути робота з ветеранами антитерористичної операції. Він особисто знає це на власному досвіді. Тоді він мені пообіцяв, що зробить все можливе, щоб розчистити чергу для ветеранів АТО. Ми розчистили чесно і прозоро.

Нещодавно, декілька днів тому, мною підписаний закон, який дає право ветеранам АТО отримувати пенсію достроково, - відзначив Президент. І в майбутньому гарант пообіцяв незважаючи на обмеженість бюджетних ресурсів забеспечити гідне життя кращим громадянам України, якими є українські воїни.

П.П.: Для мене особисто велика честь висловити слова щирої вдячності і визнання ветеранам АТО. І це обов'язок держави і мій обов'язок як Президента і верховного головнокомандувача піклуватись про своїх воїнів. Воїнів, які, ризикуючи життям, захистили і продовжують захищати зараз в ці хвилини мир, спокій, мирну працю.