Міжнародна конференція "Велофорум-2017" пройде в Миколаєві

Міжнародна конференція "Велофорум-2017" пройде в Миколаєві

Наступна міжнародна конференція присвячена розвитку велосипедної інфраструктури та різним проблематичним аспектам велоруху пройде в Миколаєві. Це стало можливим завдяки зусиллям громадської організації "Альтер-Спорт".

Словом, провідні велоактивісти, зі всього світу зберуться восени в місті корабелів і ділитимуться своїм досвідом. На форумі підійматимуться теми національної та локальної велосипедної політики, розвитку велоінфраструктури, безпеки дорожнього руху велосипедистів, взаємодія громадських організацій з бізнесом тощо. Власне така подія стає ключовою в житті українських веломанів і дає поштовх розвитку велотранспорту там, де проводиться форум. Цього року він пройшов у Харкові. І як показує досвід, у Львові, Франківську, Кривому Розі, Луцьку, де форум проводився раніше, значно покращилось пересування велосепедистів по місту. Надії, що так станеться і в Миколаєві висловив і міський голова Олександр Сєнкевич і новоспечений позаштатний радник з розвитку велосипедної інфраструктури Моляка Денис, якому міський голова урочисто вручив посвідчення.

Денис Моляка
Олександр Сєнкевич

 

Сам Олександр Сєнкевич зізнався, що приймати такий захід в Миколаєві лячно.

О.С.: "Насправді, нам, для того, щоб провести велофорум, потрібно заявити на наступний рік якісь перемоги у цьому напрямку. На сьогодні в Миколаєві немає жодної велодоріжки. Попри те, що в нас дуже багато велосипедистів, ми проводимо велодні, в нас немає жодої велодоріжки де можна було би безпечно пересуватись велосепедистам" 

Надії на те, що до початку форуму відбудуться якісь позитивні зрушення у велосипедній інфраструктурі є. Залишилось тепер, щоби плани стали реальністю.

О.С.: "На сьгодні в нас є вже проект реставрації проспекту Центрального. Проходить експертизу проектна документація центральної частини. Ми почали проектувати бокові частини, де пропонуємо зробити велодоріжки. Ми залучимо спеціалістів і людей, які мають в інших містах досвід впровадження таких велодоріжок, до проектування наших доріжок по проспекту Центральному. Сподіваюсь, що до проведення велофоруму нам вже буде що показати."