Засіяв пшеницю замість випасання корів: хитрий фермер на Миколаївщині використовував землю не за цільовим призначенням

Братським відділом Первомайської місцевої прокуратури за результатами опрацювання стану використання земель на території Братського району Миколаївської області встановлено використання 8 га землі не за цільовим призначенням. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Миколаївської області.

Так, у 2012 році між фізичною особою та Братською райдержадміністрацією було укладено 2 договори оренди земельних ділянок загальною площею 8 га із цільовим призначенням – для сінокосіння та випасання худоби строком на 25 років.

«Проте, орендарем, в порушення умов указаних договорів, земельні ділянки використовувались всупереч цільовому призначенню – були засіяні озимими сільськогосподарськими культурами (пшеницею та ячменем)», – йдеться у повідомленні.

Нецільове використання орендованих ділянок призводить до погіршення якості ґрунтів та виснаження земель, а також заниження розміру орендної плати.

Реагуючи на порушення, у жовтні поточного року Первомайська місцева прокуратура звернулась до суду з позовом про дострокове розірвання договорів та повернення земельних ділянок у розпорядження держави.