На Миколаївщині повернули до держави 579,92 га особливо цінних земель

Рішенням Снігурівського районного суду від 15 серпня задоволено позов Баштанської місцевої прокуратури та визнано незаконними накази ГУ Держгеокадастру та недійсними договори оренди земельних ділянок. У результаті чого землі повернуті державі. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Миколаївської області.

Відповідно до вимог діючого законодавства у 2013 році громадяни мали право на пільгове отримання земель в оренду для створення фермерського господарства.

Як установлено Снігурівським відділом Баштанської місцевої прокуратури особа отримала в оренду на пільгових умовах 579,92 га ріллі в межах території Першотравневої сільської ради Снігурівського району вартістю 31 226 032 грн. нібито для створення фермерського господарства.

Однак, після отримання в оренду цих земель у позаконкурентному порядку, вказана особа передала земельні ділянки в суборенду аграрному підприємству строком на 48 років. 

Реагуючи на зазначені порушення, Баштанська місцева прокуратура звернулась до Снігурівського районного суду з позовом про повернення землі державі.

За принципової позиції органів прокуратури рішенням Снігурівського районного суду вказаний позов задоволено в повному обсязі.