На Миколаївщині учасників регіонального туру конкурсу дитячого малюнка відзначено цінними подарунками та грамотами

За активну участь у Всеукраїнському конкурсі дитячого малюнка «Охорона праці очима дітей» вихованців художньої студії «Диво-птаха» м. Миколаєва нагородили цінними подарунками та грамотами.

Звертаючись до дітей, їх батьків та художнього керівника, перший заступник начальника управління Держпраці у Миколаївській області Яна Скуратовська відзначила, що заходи карантину змінили час та формат відзначання Дня охорони праці, до якого присвячено проведення Всеукраїнського конкурсу дитячого малюнка «Охорона праці очима дітей».

«Наразі заходи карантину дещо пом’якшені та ми маємо можливість привітати учасників та переможців регіонального туру конкурсу. Молодих художників зі студії «Диво-Птаха», які отримують інклюзивну освіту та беруть участь у конкурсі вже 3 рік поспіль, прийнято рішення привітати особисто, авжеж дотримуючись карантинних вимог. Щодо інших регіональних учасників та переможців Конкурсу, то вони отримують цінні подарунки та грамоти від управління Держпраці у Миколаївській області через заклади освіти», – відзначила Яна Скуратовська.

Під час урочистостей відзначено, що девіз Дня Охорони праці 2020 року та заходи, які під ним реалізуються, направлені на профілактику коронавірусної інфекції. Між тим, виробничі небезпеки не зникають. Роботи вихованців художньої студії та інших учасників Конкурсу яскраво демонструють ситуації, у яких працівник, порушуючи вимоги охорони праці, наражає себе на ризик отримання травм. Роботи учасників Конкурсу представлені в онлайн виставці, оприлюдненої на сайті управління Держпраці у Миколаївській області.

Перенесені, у зв’язку з пандемією, урочистості з нагоди Дня охорони праці стали приємною несподіванкою для вихованців студії «Диво-Птаха» та доповнили радість від святкування Дня захисту дітей.

 

За інформацією Державної служби України з питань праці