Пам’ятаємо, щоб не допустити: у Миколаєві показали он-лайн виставу про Голодомор

Голодомори – страшні етапи в житті нашого народу. Не існує жодної родини в Україні, кого б оминули жахливі події штучного Голодомору, змушеного виселення, війни.

У пам’ять про жахливу трагедію українського народу Миколаївський академічний художній російський драматичний театр, в пам’ять про всіх знищених українців, сьогодні відкриває он-лайн доступ на перегляд вистави діючого репертуару “Кольори” П. Ар’є.

"Пам’ятаємо, щоб не допустити! Сьогодні ще живі ті люди, які можуть розповісти нам про тяжкі випробування, що випали на їхню долю. І ми слухаємо, слухаємо і чуємо: “Мене звати Марія! Я – українка. Моя кров червона – знаю, бачила!”, - іде мова у повідомленні.

Голодомори в Україні — неодноразова масова загибель людей від голоду на території УРСР, спричинена зумисними діями сталінської влади і спрямована на геноцид корінного населення. Найвідомішим і визнаним на міжнародному рівні голодомором є масове вимирання українців у 1932—1933 роках. Визначення «голодомор» вживається також для голоду 1921—1923 та 1946—1947 років