Миколаїв відзначає Європейський день моря-2021

Європейський день моря («European Maritime Day») – важлива подія для країн, адже це можливість представити на просторах Європи свій морський потенціал. В Україні в 2021 році заплановані три заходи в рамках Європейського морського дня, два з яких проходитимуть у Миколаєві за підтримки Team Europe Mykolaiv та Представництва ЄС в Україні. Ці заходи націлені на інформування органів влади, місцевого самоврядування, громадськості, медіа про пріоритетні напрями політики та співробітництва з ЄС, повідомили в Team Europe Mykolaiv.

Наприкінці травня в Миколаєві відбувся перший захід в рамках EMDкруглий стіл «Спільне стійке майбутнє: економіка морського кластеру України». У події взяли участь представники суднобудівних та науково-дослідних підприємств, закладів освіти, бізнес-структур, що займаються залученням інвестицій, Міністерства з питань стратегічних галузей промисловості України, концерну «Укроборонпром» та органів місцевого самоврядування. Результати дводенного обговорення будуть враховані в рамках формування пріоритетів та визначення напрямків співпраці Морського кластеру України.

Другим заходом, який відбудеться рамках Європейського дня моря, стане одноденна вітрильна регата «Вітрила Rotary». Вона стартує 11 вересня 2021 року. Під час регати буде розіграний перехідний Кубок Миколаївського Rotary Клубу.

Із детальним календарем подій можна ознайомитися тут.

Заходи в рамках Європейського дня моря організовані за підтримки Представництва ЄС в рамках щорічного засідання європейської морської спільноти European Maritime Day (EMD). Ця подія започаткована Європейською радою, Європейським парламентом та Європейською комісією у 2008 році для обміну, обговорення та підготовки спільних дій.