Спортсмени з Миколаєва отримали першість на змаганнях з фехтування

Більшої популярності серед юніорів набирає фехтування. Суровий відбір в зазначену категорію звужує коло претендентів, однак ті, хто потрапив до складу команди досягають неймовірних успіхів та світових перемог. Про найкращих рапіристів із Миколаєва розповімо далі в статті.

Напружений турнір на рапірах

Новини спорту в Україні на постійній основі оголошують досягнення вітчизняних спортсменів на турнірах регіонального, державного та світового рівня. Не стали винятком рапіристи із Миколаєва, виборовши чергову перемогу на змаганнях в Закарпатті.

10 червня 2021 року в Ужгороді відбувся XII турнір країн Карпатського регіону по фехтуванню на рапірах. Турнір був присвячений пам’яті заслуженого тренера України Василя Герея, на рахунку якого безліч спортсменів, здобувших перемогу світового рівня.

Змагання проходили в межах спорткомплекса «Юність». Участь приймали спортсмени – юніори, серед яких вихованці спортивної школи Миколаєва:

  • Елізар Дирда;
  • Христина Кулік.

Суперником Елізара виступив товариш по команді Артем Коржевий. Із рахунком 15:7 перемогу виборов Дирда, посівши перше місце на п'єдесталі. Варто зазначити, що в даному турнірі хлопець одержав шість перемог в змаганнях своєю кваліфікації, а в загальній сітці боїв йому ніхто із суперників не міг нанести більш ніж дев’ять уколів. Тренери парубка Лариса Павленко та Ирина Зикова пишаються своїм вихованцем та не планують зупинятися на досягнутому.

З такою ж впевненістю закінчила турнір і спортсменка з Миколаєва рапіристка Христина Кулік. Її суперницею була Єлизавета Чижикова із Києва. Із рахунком 15:4 перемогу здобула Христина.

Попередні перемоги

Христина Кулік та Елізар Дирда фехтуванням займаються протягом багатьох років, тому на їх рахунку вже більше десятка перемог.

Найбільш пам’ятною для хлопця стала перемога в вересні 2020 року. Всеукраїнський турнір приніс хлопцю звання Чемпіону України. У фіналі змагань команда рапіристів із Миколаєва, в склад якої входив Елізар, перемогли збірну команду Київ-1. Третє місце посіла також столична команда.

Для Христини пам’ятною перемогою стала золото медаль на Дитячої Ліги в Києві. Зі слів спортсменки, змагання були напруженими і потребували вичурної витримки. Завдяки своїй наполегливості та великому прагненню до перемоги дівчина отримала першість.