У Миколаєві ветерани АТО/ООС провели спортивний турнір в пам’ять про загиблих військових

За 60 хвилин п’ять учасників російсько-української війни виконали комплекс вправ: пробігли 400 метрів, зробили по 68 віджимань, присідань, пресу тощо. Присвятили захід 68-ми загиблим 79-ї окремої десантної штурмової бригади.

Про це повідомляє Суспільне: Миколаїв.

Ветеран російсько-української війни Олег Кравець. У 2014-2015 роках захищав Україну на сході у складі 28-ї бригади імені Лицарів зимового походу. Там Олег натрапив на розтяжку та втратив частину ноги. Сьогодні виконуватиме присідання, стрибки на одній нозі, віджимання та прес.

"Сьогоднішній комплекс ми присвячуємо нашим загиблим побратимам. Присвячуємо їхнім чудовим родинам і хочемо сказати, що ми завжди поруч", ‒ сказав Олег Кравець.

Перед початком ветерани хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблих військовослужбовців. О 12:00 розпочали виконувати комплекс завдань.

Першим фінішував військовослужбовець Михайло Проскурня. Чоловіку знадобилося 34 хвилини, щоб виконати весь комплекс вправ.

"Хлопці, які загинули, більшість з них я знав особисто і кожен раз, який я виконував, це був за тих хлопців, які там залишилися", ‒ розповів Михайло Проскурня.

Підтримати команду прийшла миколаївська спортсменка, призерка Кубка світу і чемпіонату Європи з веслування Олена Буряк. Жінка з чоловіками знайома три місяці. У вільний час Олена тренує військовослужбовців.

"Дуже дружня атмосфера, хлопці дуже позитивні, я обожнюю працювати з ветеранами, тому що це таке натхнення, вони дивляться на мене: "Боже, яка спортсменка з нами працює", а я дивлюсь на них: "Боже, з якими людьми я працюю". Моя функція сьогодні ‒ це підтримка, подивитися, якщо є ще сили, але вже хтось не хоче, то змусити", ‒ розповіла Олена Буряк.

За словами капітана команди ветеранського спорту "Гард" Дмитра Олійника, подібний захід також відбувся у Львові.