Фестиваль Mykolaiv ART Week: CHANGE завершився гучним концертом на *8 ПРИЧАЛі

5-й Фестиваль актуального мистецтва Mykolaiv ART Week: CHANGE завершився гучним музичним концертом на *8 ПРИЧАЛі. Захід зібрав сотні миколаївців просто неба.

Задали тон вечора миколаївські рокери з гурту Cherry-merry, які цього дня виступали першими. Публіка зустріла музикантів гучними оплесками та до останнього не хотіла відпускати колектив зі сцени. Микола Колков (бас), Андрiй Носенко (ударні, вокал) та Артемій Денисенко (гітара, вокал) відомі далеко за межами міста та багато років поспіль звучали на усіх головних концертних майданчиках Миколаєва та України. Проте гурт витримав коротку паузу в своїй творчості та вперше публічно зіграв на сцені після річної перерви.

Справжнім відкриттям для миколаївців стали герої нової української сцени – київський інді-поп-гурт Раёк. Музиканти презентували в Миколаєві свій дебютний альбом «Море огня», яку критики вже встигли назвати «найкращим поп-альбомом 2021» в Україні (за версією журналу СЛУХ та Афиша Daily). У новій платівці хвилюючий голос Оксани Несененко (вокал, лірика) розмірковує про кохання, тривогу, віру та вибір, а мелодичні та в'їдливі біти Павла Слободянюка розфарбовують ці думки і надовго селять їх у голови слухачів.

Завершав музичний вечір миколаївський електронний музикант VVARMKOLD, який зіграв шалений live-set на стику жанрів breakbeat, acid, techno, d'n'b, idm та інших.

 

Захід пройшов в рамках Фестивалю актуального мистецтва Mykolaiv ART Week: CHANGE, що реалізується Платформою MY ART разом з Агенцією розвитку Миколаєва та громадським простором *8 ПРИЧАЛ в межах партнерської програми «Культура.Туризм.Регіони» Українського культурного фонду та Державного агентства розвитку туризму.