У Миколаєві розкажуть про європейські можливості для українських культурних та креативних індустрій

Захід покликаний сприяти інтеграції бізнесу та творчості, міжнародному творчому взаємообміну та співробітництву, поширенню світових стандартів у сфері культури, а також зміцненню мережі контактів представників культурних та творчих організацій регіону, представників бізнесу та громади міста, зацікавлені в розвитку креативних індустрій. Ораганізатори - команда Team Europe Mykolaiv за підтримки Представництва ЄС в Україні.

У рамках заходу передбачається обговорення питань стратегічного розвитку культурного сектору та креативних індустрій Миколаївщини в умовах євроінтеграції. Одним із ключових завдань заходу є підвищення обізнаності громади про доступні програми, проекти та можливості у сфері культури. В рамках заходу планується презентації програм House of Europe, Creative Europe, Українського культурного фонду, а також діючих проектів у сфері культурних та креативних індустрій та інших можливостей для представників індустрії.

 У рамках зустрічі планується кілька напрямів обговорення: 1. Тренди культурних та креативних індустрій. 2. Креативні індустрії: вплив на розвиток економіки України. 3. Економічні профілі креативних індустрій країн-орієнтирів. 4. Міжнародна співпраця з метою взаємовигідного партнерства та розвитку культурних та креативних індустрій. 5. Можливості для розвитку креативних індустрій. 6. Культурна стратегія Миколаєва. 

Учасники зустрічі: представники культурних та креативних індустрій, творчих об’єднань та спільнот, підприємці-початківці в секторі креативності, журналісти, представники органів місцевого самоврядування, відповідальні за розвиток культурних та креативних індустрій, студенти, представники громадських рад та об’єднань.

Місце проведення: конференц-зала ресторану "Старгородъ" (вул. Спортивна, 9). Початок - о 14-00.