У Миколаєві відбувся форум «Цифрова трансформація туристичного бізнесу»

Автоматизовані та сучасні діджитал рішення дозволять збільшити потенціал туристичного бізнесу й популяризувати основні «туристичні перлини» Миколаївської області.
 
Про це йшлося у суботу, 11 грудня, під час форуму «Цифрова трансформація туристичного бізнесу».
 
У форумі взяли участь заступник голови Миколаївської облдержадміністрації Микола Марінов, заступник голови облдержадміністрації з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації (CDTO) Роман Пашнєв, начальниця управління з питань туризму та курортів облдержадміністрації Тетяна Волинець, позаштатний радник заступника голови облдержадміністрації за питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації В’ячеслав Базаренко, керівниця центру підтримки підприємців Дія.Бізнес Миколаїв Ірина Врублевська та представники бізнесу й туристичних асоціацій.
 
Як зазначив Микола Марінов, інформаційні технології продовжують впливати на всі сфери життя й в тому числі на туризм.
 
«Зараз більшість туристичних підприємств користуються нагодою та використовують приватні підприємства у своїй роботі. Проте з першого січня вони повинні будуть якось пристосовуватися. На щастя, наші ІТ підприємства уже розробили масу можливостей як це зробити недорого і в зручний спосіб. Особисто я на сьогоднішньому форумі хотів би почути деякі відповіді на питання щодо РРО та які саме можливості можуть дати ІТ нашому туристичному бізнесу», – сказав заступник голови ОДА.
 
Зі свого боку Роман Пашнєв повідомив, що подібні форуми дозволять краще зрозуміти не тільки туристичну, а й інші галузі та в майбутньому цифровізувати всю область загалом.
 
«Цей захід ми присвячуємо цифровізації туристичної галузі й розраховуємо, що ті питання, які будуть сьогодні обговорюватися дозволять нам глибше зануритися в цей процес. Розраховуємо також на те, що цей форум стане одним із перших в серії подібних заходів, присвячених іншим галузям. І це дасть нам змогу зробити ті програми, ті комплексі заходів, які допоможуть цифровізувати Миколаївську область загалом», – пояснив він.
 
Начальниця управління з питань туризму та курортів облдержадміністрації Тетяна Волинець зазначила щодо важливості цифрової трансформації галузі туризму та представила анонс планів й заходив на наступний рік.
 
«Мені дуже приємно, що саме туризму на сьогодні приділяється така увага. Саме так і повинна розвиватися ця галузь. Треба показувати всі наші туристичні об’єкти та всі можливості Миколаївщини Ми розраховуємо на те, що наші напрацювання будуть діджиталізовані. Також хочу подякувати Дія.Бізнес Миколаїв за підтримку та за таку платформу, на який ми будемо повністю будувати наші цифрові проєкти», – додала вона.
 
Керівниця центру підтримки підприємців Дія.Бізнес Миколаїв Ірина Врублевська презентувала туристичний портал «Mykolaivtravel.ua» та детальніше розповіла про нього. Даний портал допоможе сприяти популяризації туризму в Миколаївській області. Кожен користувач порталу зможе знайти всю необхідну інформацію для комфортного туризму: маршрути, пам'ятки, різні заклади та готелі.
 
Також розробник Олег Вишневський представив систему для організації заходів - 4Events. З її допомогою вдасться онлайн бронювання, оплачувати квітки, структурувати базу кінцевих користувачів та своєчасно інформувати про заходи.
 
До того ж під час форуму у режимі онлайн долучилися та розповіли про можливості цифрової трансформації туристичного бізнесу засновник СЕО VISIT UKRAINE Антон Тараненко, представник проєкту «Virtual Ukraine» Олександр Радиш, керівник компанії «Марево» В'ячеслав Бистрицький, керівник брендингового агентства «Грейдс» Олексій Мирошников, керівниця команди технічної підтримки в Poster Ксенія Меркулова та маркетолог компанії Inweb Вадим Грабовський.