У миколаївському музеї відкрили виставку Володимира Воропая «Пробудження»

11 січня у Миколаївському художньому музеї презентували персональну виставку Володимира Воропая «Пробудження». В експозиції майже 50 робіт: пейзажі, портрети, жанрові композиції.

Про це кореспондентам Суспільного розповів директор Миколаївського художнього музею імені Василя Верещагіна Сергій Росляков.

За словами Сергія Рослякова, це дебютна виставка 2022 року.

«Новий рік — з нового імені. Це налаштовує на оптимістичний погляд у майбутнє. Виставка дуже цікава і раджу миколаївцям прийти і подивитись на фантазію, яка дійсно у майстра є. Виставка для нас знакова. Вона перша, вона дуже цікава, вона різноманітна за сюжетами», — розповів Сергій Росляков.

Як розповів директор музею, роботи Володимира Воропая різні за змістом та технікою виконання. Працює у стилях модернізму, реалізму тощо. Це перша персональна виставка художника після 10-річної перерви.

«Я набираю трохи оберти. Подивимося, на який рівень я вийду. Тобто вже буде видно стиль. Він не буде різноманітним. У когось уві сні приходять ідеї. У мене все реально. По-перше, накопичилося дуже інформації багато і якось хочеться виплеснути все. А з назвами, там проблема. Ти пишеш без назви. Просто пишеш на почуттях, назви з'являються згодом», — сказав Володимир Воропай.

Ольга Таранова прийшла на виставку за запрошенням автора картин.

«Кожна картина наскільки проникла почуттями. Це не просто намальований краєвид, що ти бачиш. Це те, що ти відчуваєш. Виставка просто вразила», — розповіла Ольга Таранова.

За словами Сергія Рослякова, виставку «Пробудження» мали відкрити 28 грудня 2021 року, проте через несприятливі погодні умови перенесли відкриття на 11 січня 2022 року. Триватиме рівно місяць — до 11 лютого. Вхід вільний.