Миколаївським школярам нагадали, що робити у разі виявлення підозрілого предмета

27 січня на базі старших класів Миколаївського ліцею № 60 відбувся урок з протимінної безпеки за участю засобів масової інформації. Піротехнік ДСНС та вибухотехнік Національної поліції розповіли підліткам, які завдання виконують ці служби та на які повідомлення залучаються. Надалі діалог будувався на питаннях, що таке вибухонебезпечний предмет, які наслідки вибухів, офіційні та неофіційні попереджувальні знаки, що необхідно робити, у разі виявлення підозрілого предмета або схожого на боєприпас.

Дмитро Шойман, старший сапер аварійно-рятувального загону спеціального призначення Головного управління ДСНС України у Миколаївській області продемонстрував макети боєприпасів, спеціальні знаки, захисний одяг та роботу з міношукачем. Також розповів, як та де знищують ВНП та показав красномовні сюжети центральних каналів про безвідповідальні випадки поводження краян з ВНП і до чого це може привести.

Своєю чергою Геннадій Лєшан, інспектор відділу вибухотехнічної служби ГУ НП в Миколаївській області розповів, як поводитись із підозрілими предметами у місцях з масовим скупченням людей, у громадському транспорті тощо, як поводитись у разі повідомлення про замінування та як чотирилапі помічники вибухотехніків (службові собаки) шукають вибухівку.

Після теоретичної частини школярі та адміністрація школи, разом зі співробітниками ДСНС та поліції провели евакуацію на випадок отримання сигналу про підозрілий предмет на території навчального закладу.

За інформацією ГУ ДСНС України у Миколаївській області.