Як поліцейські Миколаївщини приходять на допомогу мешканцям сел

Місцева влада та правоохоронні органи територіальних громад Миколаївщини надають гуманітарну допомогу та забезпечують безпеку, захист життя та здоров’я місцевих жителів у небезпечних районах біля зони бойових дій

Від початку повномасштабної війни росії про України, співробітники поліції Галицинівської сільської територіальної громади, села Прибузького та селища Степова Долина не лише забезпечували законність та правопорядок, але й надають всебічну допомогу цивільному населенню громади.

У наслідок обстрілів житлових районів з боку російських окупантів, були поранені місцеві жителі, деякі з них отримали травми не сумісні з життям. Співробітники поліції організовували та безпосередньо проводили евакуацію поранених, вивозили тіла загиблих. Для стабілізації гуманітарної ситуації у населених пунктах громади, розміщених у безпосередній близькості до зони бойових дій, правоохоронці організували доставку продуктів, медикаментів, предметів першої необхідності. Поліцейські проводять пошук та евакуацію цивільного населення із небезпечних районів у взаємодії з представниками спеціальних армійських підрозділів. Додатково для жителів громади проводяться інформування з мінної та інформаційної безпеки. Особливо відзначився поліцейський офіцер громади капітан поліції Фільєв Денис Олександрович.

Важливу роль у забезпеченні безпеки, захисту життя та здоров’я цивільного населення відіграє підтримка з боку місцевої влади та ініціативних приватних підприємців. Голова Галицинівської сільської об’єднаної територіальної громади Назар Іван Васильович, голова фермерського господарства громади “Титан Агро” Дзуман Сергій Іванович та інші постійно надають всебічну організаційну та матеріальну допомогу.

Співробітники поліції Миколаївщини гідно виконують свій професійний та громадянський обов’язок, вони завжди поруч і завжди готові прийти на допомогу.

Олександр Миронченко