На Миколаївщині через обстріли окупантів виникло три пожежі

Протягом доби вогнеборці загасили чотири пожежі, три з яких виникли внаслідок потрапляння боєприпасів та їх уламків при ворожих обстрілах Корабельного району м. Миколаєва.

Про це повідомляє ГУ ДСНС області.

Вогнеборці 5 державної пожежно-рятувальної частини 2 ДПРЗ Головного управління ДСНС України у Миколаївській області, Галицинівського загону місцевої пожежної охорони та співробітники Миколаївського лісового господарства двічі залучалися на гасіння хвойного настилу на території Балабанівського лісового урочища. Горіння ліквідоване із додатковим залученням тракторів МТЗ 82 та 2 ПКЛ ДП. Загальними зусиллями пожежі ліквідовані на площі 7,95 га та не допущено розповсюдження вогню на верхівки дерев. Спричинили займання в обох випадках ворожі обстріли.

Вогнеборці 5, 4 ДПРЧ та чергова зміна оперативно-координаційного центру Головного управління загасили пожежу складського приміщення із запчастинами та автомобілів під розбирання на приватній території на площі 100 кв. м, до її гасіння залучалось 3 одиниці техніки та 12 вогнеборців.

Також горіла суха трава та чагарники на відкритій території с. Білоусівка Дорошівської територіальної громади Вознесенського району. Пожежу на площі 4,9 га загасили вогнеборці 12 ДПРЧ 4 ДПРЗ, причина встановлюється.

Групою піротехнічних робіт відпрацьовано 81 адресу та вилучено 10 боєприпасів. Загалом з початку війни вилучено 1783 боєприпаси та відреаговано на 2758 викликів. Всього зареєстровано 2972 повідомлень.

Також піротехніки працювали у смт Врадіївка та с. Лиса Гора Первомайського району де громадяни виявили боєприпаси часів минулих війн.