Одеські волонтери доставили допомогу до Миколаївської обласної дитячої лікарні

14 травня волонтери з Одеси доставили до Миколаївської обласної дитячої лікарні медичні засоби для надання невідкладної допомоги та бронежилети для бригад екстреної медичної допомоги.

Про це кореспондентам Суспільного розповів начальник управління охорони здоров’я обласної військової адміністрації Максим Безносенко.

За словами Максима Безносенка, станом на 14 травня лікарні Миколаївщини забезпечені медикаментами, втім через нестабільну ситуацію в регіоні, у закладах продовжують накопичувати стратегічний запас.

"Медикаменти передали до обласної дитячої лікарні, їх розвантажили. Головний лікар їх відсортує: те, що потрібно, залишить, а те, що не можна використовувати для дітей, а воно потрібно для дорослого населення, то передамо в інші лікарні області", — сказав Максим Безносенко.

Волонтери привезли дев’ять бронежилетів для бригад екстреної медичної допомоги. Медики користуватимуться ними виїжджаючи на виклики по місту та області. Також волонтери привезли ліки, необхідні для важкохворих дітей.

"Наша лікарня отримала сьогодні набір лікарських засобів та препаратів, які будуть використані для надання невідкладної допомоги дітям у важкому стані. На сьогодні вся благодійна допомога йде на поліпшення надання медичної допомоги дітям", — розплвів головний лікар Олександр Пліткін.

Передати бронежилети та медикаменти приїхав телеведучий Даніель Салем.

"Я часто буваю на передовій, тому побачив, як приїжджає швидка, вибігають хлопці без бронежилетів, допомагають пораненим без бронежилетів. Ми з Олексієм Леоновим з Одеси вирішили привезти бронежилети, зібрали памперси, медикаменти. Плюс підтягнувся Коля Сєрга, і ми вирішили великою одеською родиною приїхати до Миколаєва", — говорить Даніель Салем.

Український співак Коля Сєрга говорить, коли є можливість грати концерт перед публікою різного віку, завжди радий цьому. Для підняття настрою пацієнтів та медперсоналу виконав декілька пісень зі свого репертуару.