Священник із Шевченківської громади став волонтером під час війни

Села на півдні Миколаївщини щоденно страждають від жахливих та руйнівних обстрілів з боку російських окупантів. Ситуація вкрай тяжка: щоденні бої залишають людей без світла, води та газу, а когось і зовсім без даху над головою. Дороги до цих сіл також є дуже небезпечними.

Нелегка ситуація, зокрема, і в Шевченківській громаді. Тож, з перших днів повномасштабної війни людей тут підтримує священнослужитель – Отець Павло. Саме він взяв нас себе відповідальність за односельців, коли громада залишилася без свого керівника. Крім іншого, на його плечах лежить зараз безліч організаційних питань. Коли треба було вимушено евакуювали будинок для літніх людей, їх рятували своїми силами Отець Павло та кілька жителів громади.

Доставкою гуманітарної допомоги по селах громади разом з Отцем Павлом займаються його помічники, які, попри небезпеку, майже щоденно своїми силами доставляють людям їжу, хліб, медикаменти, засоби гігієни та інше. Багато небайдужих допомагають волонтерам з пальним. Незважаючи на цілодобові обстріли, священник привозить нужденним необхідне під самий поріг дому, за що його односельці дуже вдячні.

Кореспондентка Корабелів.Інфо поспілкувалась з деякими членами громади, що розповіли про руку допомоги, яку отець Павло простяг людям під час війни.

“Ми безмежно йому вдячні. Знаєте, у нього також є сім’я, але він з нами. Він береже наше село. Але ж він не тільки у війну допомагає, і до цього він дуже багато нас виручав. Так шкода, що все, що він робив роками, ті нелюди руйнують. Користуючись нагодою, хочу йому передати (сподіваюсь, він побачить вашу статтю): Дорогий наш отець Павло! Від всієї нашої громади стаємо перед вами на коліна та вклоняємося! Ви – наш янгол-охоронець. Дякуємо за все!“, – каже місцева мешканка Людмила.

Жителі Шевченківської ОТГ виступили з ініціативою допомогти фінансово отцю Павлу та стали збирати кошти для того, щоб він мав змогу купувати пальне та доставляти в громаду гуманітарну допомогу:

Шановні мешканці громади! Давайте не будемо байдужими до безцінної роботи нашого батюшки Павла та допоможемо його наполегливій та відданій роботі фінансово, так як людина всю допомогу населенню привозить за свої кошти. Номер картки – 5168 7574 0238 7510 (Саган Галина Валеріївна). Це карта його дружини Галини, на яку можна перераховувати кошти для подальшої допомоги нашого пана Отця Павла. Повірте, навіть гривня здатна допомогти!”, – йдеться в зверненні до сельчан.

Такі сміливі люди, які невтомно, день та ніч, рятують свій рідний край, – справжні герої. Долучаємося до всіх слів вдячності безстрашним волонтерам.