Миколаївська «Кропива»долучається до всеукраїнського мовного проєкту «Єдині»

Незабаром бібліотекарі Центральної міської бібліотеки ім. М.Л.Кропивницького спільно з активними миколаївськими мовознавцями долучаться до участі у всеукраїнському мовному проєкті «Єдині». Він спрямований на підтримку усіх, хто переходить на українську мову.

Протягом 28 днів учасники щодня отримуватимуть завдання та навчальні матеріали, які допоможуть їм подолати мовний бар`єр. Паралельно організатори передбачили вебінари та розмовні клуби.

Кому буде корисно взяти участь у проєкті «Єдині»:

– усім, хто хоче говорити українською, але досі не зміг наважитися;
– людям, які шукають однодумців для впевненого переходу на рідну мову;
– батькам, які прагнуть говорити зі своїми дітьми українською мовою;
– тим, хто працює у сфері послуг тощо, де важливо знати українську мову.

Додатково учасники проєкту отримають поради, які допоможуть перейти на українську мову у щоденному, побутовому спілкуванні, їх навчать техніці запам`ятовування складних слів та словосполучень, наголосів в українській мові, вправам для розвитку мовлення.

Проєкт «Єдині» стартував наприкінці квітня й реалізується за підтримки уповноваженого із захисту державної мови Тараса Креміня та Ініціативи «Навчай українською». З того часу разом з «Єдині» на українську мову перейшли 15 тисяч людей. Ідейні натхненники проєкту поставили перед собою амбітну мету допомогти 1 млн громадян перейти на українську мову вже до кінця поточного року.

Для того, щоб стати учасником проєкту, необхідно залишити свої контакти у гугл-формі.