Головний лікар ЛШМД закликав миколаївців долучитися до відновлення лікарні: потрібні руки, техніка та матеріали

Головний лікар Миколаївської лікарні швидкої медичної допомоги Олександр Дем'янов закликав містян допомогти у відновленні медичного закладу після ворожого обстрілу.

Про це він написав в Фейсбуці.

«Сьогодні як ніколи відчули, що населення Миколаєва суттєво скоротилося … Пам‘ятаємо, скільки було помічників в інших лікарнях та бачимо обмежені ресурси сьогодні. Дуже хотілось би відновити роботу до кінця наступного тижня, але ані людей, ані техніки для цього не вистачає… Просимо всіх не байдужих та тих, хто залишився у місті та має можливості, приєднатися до спільної справи. Дуже потрібні руки, дуже потрібна техніка (самосвал), дуже потрібна підтримка. Не відмовимось від допомоги на придбання газобетону, клей-цементу та плитки для закладки вітражів на загальну суму 30 тис грн. 3 пройма по 10 м2 кожен. Зв‘язок через будь-який месенджер або телефон. Тримаємось, бо ми Миколаївці!».

Нагадаємо, що вночі першого серпня російські загарбники обстріляли в Миколаєві один із самих сучасних травмпунктів півдня України. Будівля частково зруйнована.

Деякий час миколаївський міський травматологічний пункт не зможе приймати пацієнтів. Там потрібно розібрати завали зруйнованого травмпункту і прибрати з уцілілої частини небезпечні конструкції, демонтувати рами пошкоджених вікон та вивезти все сміття.