У Миколаєві затримали учасників злочинної групи за незаконний «трансфер» чоловіків за кордон

За 4000 доларів США мешканець Миколаївщини разом зі своїм товаришем з Одеської області «допомагали» чоловікам, перетнути державний кордон України. Нині зловмисникам оголошено про підозру. За вчинене підозрюваним загрожує до дев’яти років ув’язнення. 

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Миколаївської області.

Під час розслідування правоохоронці встановили, що зловмисники шукали клієнтів, готували їм документи відповідно до яких, вони за станом здоров’я були не придатні до військової служби. Після чого чоловіків інструктували щодо дат, маршрутів та пунктів перетину кордону. Вартість такого трансферу становила 4000 доларів США.

Правоохоронці затримали одного з фігурантів саме після отримання винагороди за свої «послуги» та передачі пакета документів для перетину державного кордону України.

У ході проведення санкціонованих обшуків поліцейські вилучили грошові кошти, мобільні телефони, підроблені документи та інші докази протиправної діяльності зловмисників.

Наразі двом учасникам злочинної групи слідчі повідомили про підозру за ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України «Незаконне переправлення осіб через державний кордон України», санкція статті передбачає до дев’яти років ув’язнення із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

Одному із чоловіків суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Правоохоронці встановлюють усіх причетних до злочинної діяльності осіб.

Триває слідство.