У Миколаєві завершено завершили розслідування щодо шахраїв, які привласнили понад 2 мільйони гривень банку

Наприкінці минулого року викрили злочинну організовану групу, до якої входило п’ятеро мешканців Миколаєва віком від 19 до 26 років, слідчі (детективи) слідчого управління обласної поліції за оперативного супроводу співробітників управління стратегічних розслідувань та під процесуальним керівництвом обласної прокуратури.

Під час досудового розслідування слідчі встановили, що 20-річний мешканець обласного центру організував злочинну схему із заволодіння майном банківської установи та залучив до неї чотирьох своїх знайомих. Таким чином фігуранти шляхом несанкціонованого втручання у роботу міжнародних платіжних систем та використовуючи фіктивні транзакції від імені інтернет-магазину, що розташований у США, заволоділи коштами однієї із банківських установ.

Усього зловмисники провели більше 20 таких шахрайських транзакцій та заволоділи понад 2 мільйонами гривень банку.

Наразі слідчі закінчили розслідування стосовно усіх членів організованої злочинної групи за фактом заволодіння чужим майном шляхом обману у великих розмірах, вчинене організованою групою – ч. 4 ст. 190 «Шахрайство» Кримінального кодексу України. Та направили кримінальне провадження до прокуратури, яка скерувала обвинувальний акт до суду для розгляду по суті.

Відповідно до санкції інкримінованої статті зловмисникам загрожує до дванадцяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Відділ комунікації поліції Миколаївської області