На Миколаївщині за добу сталося шість пожеж

У Миколаївській області 2 січня рятувальники ліквідували шість пожеж, одна з яких виникла в результаті влучення боєприпасів та уламків від них.

Про це повідомили у Головному управлінні ДСНС України у Миколаївській області.

Вдень, близько 13:30 ворог знову стріляв по Очаківській територіальній громаді та в черговий раз поцілив по житловому будинку. Пожежу ліквідували на площі 30 квадратних метрів.

Інші п’ять пожеж не пов'язані із веденням бойових дій.

Так, вранці, о 09:11, на спецлінію 101 надійшло повідомлення про загоряння в приватному житловому будинку по вулиці Шкільній в селі Новоселівка Арбузинської територіальної громади Первомайського району. Силами вогнеборців пожежу ліквідовано о 10:30 на площі 25 квадратних метрів, попередня причина її виникнення — порушення правил пожежної безпеки при експлуатації пічного опалення.

О 14:05 до рятувальників надійшло повідомлення про займання літньої кухні по вулиці Набережній у селі Тарасівка Синюхинобрідської ТГ Первомайського району. Під час проведення розвідки в осередку виявлено тіло загиблого чоловіка 1962 року народження. Спільними зусиллями пожежу ліквідовано о 15:20 на площі 24 квадратних метрів, причина її виникнення наразі встановлюється.

О 16:38 на пункт зв'язку рятувальників надійшло повідомлення про пожежу сміття в неексплуатованій будівлі по вулиці Маяковського у Вознесенську. Силами вогнеборців підрозділу пожежу ліквідовано о 17:00 на площі 5 квадратних метрів, попередня причина її виникнення — необережне поводження з вогнем.

О 17:42 рятувальників сповістили про займання господарчої будівлі по вулиці Георгія Беяне в селі Берізки Кривоозерської ТГ Первомайського району. О 17:58 пожежу ліквідовано на площі 10 квадратних метрів, причина виникнення наразі встановлюються.

Вже надвечір, о 20:51, на спецлінію 101 надійшло повідомлення про те, що по вулиці Литовченка у Миколаєві також з невстановленої причини загорілась господарча споруда. Пожежу ліквідовано о 21:23 на площі 10 квадратних метрів. Від вогню врятовано поруч розташований житловий будинок.

Загалом від ДСНС на ліквідацію пожеж залучались 9 спецавтомобілів та майже 30 вогнеборців.