Поліція встановлює особу шахрая, який ошукав мешканку Баштанського району на 70 тисяч гривень

Черговою жертвою псевдобанкірів стала 62-річна жінка, яка під час телефонної розмови надала всі свої персональні дані незнайомцям та позбулась своїх заощаджень.

До відділу поліції № 2 Баштанського районного відділу з заявою про вчинення шахрайства звернулася місцева мешканка. Потерпіла розповіла, що до неї зателефонував невідомий та представився співробітником банку. Під час розмови жінка довірливо повідомила незнайомцю конфіденційні дані своєї банківської картки та виконала всі його рекомендації у своєму мобільному додатку, і, як наслідок, з її рахунку були зняті кошти - 70 тисяч гривень.

Слідчі за даним фактом розпочали кримінальне провадження за ч. 3 ст. 190 КК України “Шахрайство”. Санкція статті передбачає позбавлення волі до восьми років.

Поліція наголошує: не довіряйте незнайомим співрозмовникам, не повідомляйте конфіденційні дані ваших банківських карток, особливо CVV- код на звороті. Всі питання стосовно банківських операцій вирішуйте виключно у фінансовій установі. Будьте обачні!