На Миколаївщині медаллю «За віддану службу» нагородили гвардійську вівчарку

Кінолога 19 Миколаївський полк охорони громадського порядку НГУ Південного оперативно-територіального об’єднання Національної гвардії України заохочено подякою Командувача Національної гвардії України за високі досягнення у службовій діяльності, ініціативу та наполегливість, а його слушну помічницю – службову собаку, яку кличуть Емма, нагороджено медаллю «За віддану службу».

Про це повідомляє 19 Миколаївський полк охорони громадського порядку НГУ

«В лавах Нацгвардії, Емма службові обов’язки виконує дуже відповідально. Основні задачі – перевірка громадян на блокпостах і пошук диверсантів. Собака має дуже добру, майже ідеальну пам’ять, а також вміє знаходити вибухонебезпечні предмети та людей. Вона звісно в нас серйозна, відповідальна, але водночас дуже грайлива, любить увагу та теплі почісування за вушком, навіть, на нагородженні трішки зніяковіла, від такої уваги», – розповідає кінолог Максим.

За час повномасштабного вторгнення кінологічна служба робить дуже вагомий внесок, завдяки навченості службових собак, гвардійці знаходять небезпечні вибухові боєприпаси, тим самим допомагають в розмінуванні територій, допомагають виявляти диверсантів та заборонені речовини.